Välhumlad veteran och ett avsked?

Joel Hedman har provat två av nyheterna som släpps den 8/12.

Dugges Off The Lip
En hazy dubbelipa på 8%. Fräsch, ljus, opak humlejuice med massor av tropisk frukt. Om man ska köpa modern hazy IPA så gör man klokt i att köpa svensk, burkad IPA på tillfälliga sortimentet, för då vet man att det är så färskt det bara kan vara. Sedan bör man välja öl från ett bryggeri som bemästrar stilen och det har Dugges bevisat att de gör gång på gång. 

Sigtuna Brygghus Midvinterblot Agitator 
Sigtuna Brygghus Midvinterblot är ett säsongsöl som är i ständig förändring. Denna gång är det en fatlagrad imperial porter på 11.7% som legat på Agitator Wiskyfat i 6 månader. Ölet är välrostat med hög beska och har smaker som drar åt kaffe och kaffelikör. Ölet är förvånansvärt lättdrucket för sin styrka. 

Enligt Pilsner.nu skall Sigtuna Brygghus läggs ned i början av nästa år är detta en kandidat att köpa hem och lägga ner i lagringskällaren för att minnas och hedra denna återkommande klassiker.

Skribent: Joel Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.