De fem bästa ölbarerna i Malmö

Jag är inte född och uppvuxen i Malmö, men jag har däremot bott här i över sex. Därför anser jag att jag ändå har koll på ett och annat. I synnerhet när det kommer till ställen som jag gärna återvänder till för deras gedigna ölutbud. Perfekt för dig som är på besök i Malmö på en liten weekend, eller som är bosatt här men som inte har hunnit utforska alla ställen än. Här är fem ställen som jag gärna besöker när jag är extra sugen på ett gott glas med öl. 

Stormgatan, Hyllie Bryggeri

Adress: Stormgatan 15

För min del var det kärlek vid första ögonkastet. En tuff industrilokal ett stenkast från Malmö centralstation. Här hittar du genomtänkta tilltugg eller mat till ölen som produceras i samma lokal.  På hörnet har de även öppnat en bistro där du har möjlighet att avnjuta dagens lunch tillsammans med starköl, eller varför inte något från deras folkölskyl. Det finns möjlighet att boka in sig på ölprovning, eller varför inte köpa en provbricka med fem olika lokala öl. 

Peas & Honey Public House

Adress: Stora Nygatan 19

Välkommen in till ett litet vardagsrum, fyllt med öl och klassiska sällskapsspel. Grotta dig ned i deras ölmeny och känn dig som hemma. Ett ställe som kan vara klurigt att få plats på, i synnerhet om du är ett större sällskap. Men det är väl värt väntan och lite ansträngning! 

Metro

Adress: Ängelholmsgatan 14

Mitt på Möllan hittar ni charmiga Metro. Ombonad och mysig lokal med härlig personal, dit både du och din hund är välkomna. Även här återfinns ett gediget ölutbud. På sommaren har de en härlig uteservering där du kan avnjuta din öl. 

The Bishop Arms – Gustav Adolfs Torg

Adress: Gustav Adolfs torg 49C

Smidigt att ta sig till med buss, i och med att Gustav Adolfs torg är ett populärt stopp för många av stadens busslinjer. Det må vara en kedja, som återfinns i många städer, men jag förstår varför. Med sin kunnig personal och ett stort utbud av öl är det ett ställe som är svårt att motstå. Det som är extra roligt med just detta Bishop Arms är att de har ett bryggerikollektiv i källaren (Minus-1) vars öl enbart serveras på tapp i deras bar. Något du absolut inte vill missa! 

Malmö Brewing Co & Taproom 

Adress: Bergsgatan 33

Ingen lista om Malmö är väl fullvärdig utan att ta med Malmö Brewing. I det gamla Mazetti-huset har de en enorm lokal som spänner över tre våningsplan, plus en gedigen uteservering. Här finns det plats för alla! Med över 30 kranar fyllda med spännande öl. Deras öl säljs inte via Systembolaget, så här har du en unik chans att testa vad som bryggs i huset. Du har allt från stout och pilsner till mjöd och suröl. 

Artikeln är skriven av Amanda Knöös.

5 thoughts on “De fem bästa ölbarerna i Malmö

  1. Flera bra ställen, men jag saknar Beer Ditch på listan. Ett brett utbud av öl från hela världen, gemytlig stämning och dessutom Malmös bästa smørrebrød.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.