OM ÖLVÄRLDEN

Ölvärlden skapades 2019 som en plattform med syfte att skriva/reflektera/inspirera kring Roberts stora intresse för öl.

2020 kom Micael Lysén, utbildad ölsommelier med i gänget och utgör ena halvan av podcasten Ölvärlden som hade premiär i december 2020.

Om Robert

2010 höll Robert sin första ölprovning och har sedan dess genomfört 100-tals ölprovningar och fått mycket positiva ord för sin kunskap och de underhållande provningarna.

Robert har under ett decennium varit aktiv som bloggare, fotograf, festivalarrangör, programledare, författare, bryggeriägare, provningsledare och är för tillfället aktuell med podden Ölvärlden.

2018 släppte Robert tillsammans med Peter M Eronson boken “Prova öl – Titta, dofta, smaka” som vunnit utmärkelsen “Best in world” i världens största kokbokstävling Gourmand Awards.

Robert är även en av grundarna till TasteZone.

Om Micael

November 2019 tog Micael sin ölsommelierexamen vid Gustibus Wine and Spirit Acadamy. Han är just nu den enda i Dalarna och en av ca 30 i Sverige med den titeln. Detta blev startskottet för en ny spännande resa in i den stora ölvärlden.

Under början av året 2020 började Micael hålla i flertalet ölprovningar, 
både för privatpersoner och företag.

I Mars kom Corona-pandemin och då gällde det att tänka om.

Mitten på maj arrangerade Micael den första digitala ölprovningen som blev en stor succé. Därefter fortsatte resan med digitala provningar som under året bara vuxit och blivit fler och fler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.