20 år firas med stark specialbrygd

2023 markerar ett betydelsefullt år för svensk ölkultur. Oppigårds Bryggeri, grundat 2003, och Närke Kulturbryggeri, även det startat samma år, firar båda 20 framgångsrika år inom bryggeribranschen. För att fira detta tillfälle har de två bryggerierna samarbetat för att skapa en unik öl.

Oppigårds x Närke Kåre & Bruse är en konjakfatslagrad dubbelbock, med en alkoholstyrka på 10%. Detta specialöl blandar maltsötma med en tydlig karaktär från konjaksfat. Namnet är inspirerat av historiska figurer: ”Kåre”, den mytiska bocken som upptäckte koppargruvan i Falun, och ”Bruse”, en känd vaktpostbock från regementet I3/Fo 51 i Örebro under 1960-talet.

Denna specialutgåva, finns nu tillgänglig i utvalda butiker runtom i Sverige samt beställningsbar.

Läs även ”Nu blir den klassiska ölen även alkoholfri”

Foto: Oppigårds Bryggeri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.