Hjälp till att rädda branschen!

Viktigt meddelande från Sveriges Oberoende Bryggerier

Julen är en betydelsefull högtid för öl och öl är en betydelsefull dryck under jul, men de småskaliga bryggerierna är hotade av kostnadsökningar och höjd alkoholskatt. Välj svensk hantverksöl från ett småskaligt bryggeri i jul, så värnar du om den svenska ölkulturen och stöttar bryggeriernas överlevnad.

Under december 2023 förväntas Systembolaget sälja ca 28 miljoner liter öl. Om alla konsumenter väljer minst #varannanhantverksöl bidrar det till att över 300 miljoner kronor går till svenska oberoende hantverksbryggerier.

Det senaste året har situationen blivit kritisk för många mindre bryggerier då råvaru- och energipriser har rusat i höjden samtidigt som konsumtionen har minskat, vilket ofta leder till både uppsägningar och stopp i produktionen. Dessutom väntar en alkoholskattehöjning i januari 2024 som riskerar att bli dödsstöten för många.

300 miljoner kronor extra till den småskaliga delen av ölbranschen skulle bidra till att rädda Sveriges Oberoende Bryggeriers medlemmar igenom den värsta krisen på länge och i förlängningen bidra till nyanställningar och investeringar i bl.a. arbetsmiljö, kvalitetsutveckling och hållbarhet.
Välj med hjärtat, välj #varannanhantverksöl

Källa: oberoendebryggerier.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.