Öl ur burk eller flaska? Vi reder ut!

Nu ger vi oss in i den ständigt debatterade duellen: Burk eller flaska. Ni är säkert många som har diskuterat detta och finns det egentligen något svar?

Glasflaskans nackdelar

1. Ljuskänslig – Du har säkert hört talas om den fruktade ”skunkade ölen”, eller hur? Ljus kan snabbt förstöra en öls smak, och glasflaskor är ofta de största syndarna. Av den anledningen så är det just som oftast mörkt glas.

2. Tyngre – Planerar du en resa och behöver bära på ölen? Då blir det genast mycket tyngre.

3. Mer skör – Vi har alla varit där. Den hjärtskärande känslan när en ölflaska krossas på golvet. Med burkar minskar den risken drastiskt även om den faktiskt finns.

Burkens fördelar

1. Skyddar mot ljus – Ingen risk för skunkade öl! Aluminiumburkar blockerar 100% av ljuset, vilket gör din öl säker från ljusets förödande kraft.

2. Lättviktig – Perfekt för utflykter, festivaler eller bara när du vill kunna bära fler öl på en gång.

3. Mindre skör – Tappa en burk? Inget problem. De flesta burkar överlever även den klumpigaste personens hantering men visst, landar den fel så kan så klart olyckan vara framme.

4. Snabbare kylning – En burk kyler ner innehållet mycket snabbare än en flaska, vilket är idealiskt när du är otålig och har bråttom.

5. Miljövänligare – Visste du att aluminiumburkar ofta återvinns i högre grad än glas? Plus, tillverkningen av återvunna burkar använder mindre energi.

Sammanfattning

Visst, det finns de som svär vid den traditionella känslan av att dricka ur en flaska, och det finns ingen fel i det.
Men när allt kommer omkring är det innehållet som räknas, eller hur? Och om det innehållet kommer i en lättare, mer praktisk och mer hållbar förpackning, då säger vi: ”Skål för burken!”

Men, det finns undantag. En klassisk belgisk ölstil skall så klart enligt tradition få flaskjäsa och bör således buteljeras på flaska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.