Uppsalabryggeriet Tempel Brygghus tackar för sig

Denna onsdagsmorgon möts vi av en ”tung” artikel med rubriken Tempel brygghus säger tack och hej. Det är Pilsner.nu som skriver om att Tempel Brygghus väljer att kasta in handduken.

Arvid som startade Tempel Brygghus 2013/2014 har de senaste åren kämpat med att driva verksamheten genom några tunga år av pandemi men har även drabbats hårt av kriget i Ukraina pga höjda råvarupriser.

Arvid avslutar intervjun med att berätta att det kommer att finnas kvar öl på hyllorna under hela nästa år och kanske till och med längre. Han berättar också att är slut med kall produktion men att det möjligen finns planer på att tillverka starka drycker.

Vi på Ölvärlden tackar Arvid och Tempel Brygghus för det de gjort för den svenska hantverksölscenen och önskar all lycka och välgång med nya satsningar.

Här kan du läsa intervjun i sin helhet.

Om Tempel Brygghus

Bryggeri (anno 2014) i Uppsala som främst producerar specialöl i olika varianter. Första ölen bryggdes i slutet på sommaren 2014 och sedan dess har det tuffat på. I maj 2015 lanseras de första sorterna i Systembolagets lokala sortiment (inklusive möjligheten att beställa flaskvis till din lokala butik) och har i skrivande stund fått sällskap av ett tiotal öl till.

Majoriteten av ölen som bryggs hos oss är syrad med de mikrobiella kulturer som finns på maltkärnorna. Produktionen är småskalig och hantverksmässig och var fram till årsskiftet 2016/2017 enmans. Sedan dess har Johan tillkommit och sköter stora delar av produktionen. I samma veva stod Tempel 2.0 färdigt, det nya bryggeriet. I och med flytten dit har kapaciteten ökats markant, och numera har vi både tid och möjlighet att brygga icke-sur öl (sötöl). De första släpptes våren 2017 på utvalda krogar och kort därefter på systembolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.