Ta bussen till bryggeriet

I hjärtat av den svenska ölkulturen växer en unik form av turism – ölresor. En av pionjärerna inom detta spännande område är Craft Beer Bus Tours, vars grundare Glenn Pålsson och Jeff Flindt har en vision om att föra samman ölälskare och bryggerier på ett personligt och oförglömligt sätt.

När jag frågar Glenn om vad som inspirerade honom att starta Craft Beer Bus Tours, lyser hans ögon upp. ”Möjligheten att träffa bryggerierna på deras hemmaplan,” säger han, ”för att få en ännu större förståelse för deras verksamhet och storlek.”

Bild: Privat, Facebook

Urvalet av bryggerier för turen är noggrant. ”De måste åtminstone kunna servera smakprov på sin anläggning,” förklarar Glenn. ”En nivå till blir det om de bedriver en fullskalig restaurang själva eller i samarbete med någon annan aktör i direkt anslutning till sitt bryggeri.”

Organiseringen av dessa ölresor är inte utan utmaningar. ”Att få variation i resorna utan att de ska bli alltför kostsamma och långa är en balansgång,” medger Glenn. Men möjligheterna, som gårdsförsäljning i kombination med resorna, skulle göra det hela mer attraktivt.

Bild: Privat, Facebook

Varje dagstur är en noggrant planerad resa med tre bryggeristop. ”På våra Skåneturer kör vi med veteranbussarna från 1950-talet, en upplevelse i sig,” säger Glenn. ”På långresan till Göteborg använder vi en modern turistbuss med alla bekvämligheter.”

Glenn betonar säkerheten och ansvarstagandet. ”Vår publik är skötsam och vill njuta av upplevelsen med ett rimligt och kontrollerat intag,” säger han. ”Inga incidenter att rapportera så här långt.”

Varje bryggeribesök är unikt och omsorgsfullt organiserat. ”Vi lämnar ansvaret till representanterna på plats,” förklarar Glenn. Besökarna kan förvänta sig en rundvandring, berättelsen om bryggeriets historia, och naturligtvis – provsmakning.

Bild: Privat, Facebook

Craft Beer Bus Tours attraherar en mångsidig publik, från paret med utflugna barn till yngre ölentusiaster. ”Det är upp till besökarna att ställa frågor baserat på sina förkunskaper och intresse,” säger Glenn.

”Framtiden ser ljus ut,” säger Glenn med entusiasm. ”Nu ska vi bara hitta den exakta prisnivån så att alla inblandade blir nöjda.” Det finns även planer på att utöka turer till andra regioner och länder.

Glenn avslutar med en inbjudan: ”Välkomna ombord 2024!” Hans passion och engagemang för ölkulturen och resandet är tydligt, och det är med spänning vi ser fram emot Craft Beer Bus Tours framtida äventyr.

Läs mer om Craft Beer Bus Tours här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.