På väg mot större framgångar med ny lokal

Skarpnäck – I en tid av utmaningar och möjligheter tar två framstående mikrobryggerier, Unibärsum och PKLK Bryggeri, ett stort steg framåt. Med en gemensam vision om expansion och utveckling, förbereder de sig för en spännande flytt till en ny lokal i Skarpnäck.

”Huvudsakligen handlar det om att vi behöver både mer yta och större produktionskapacitet,” säger Joakim Bergman, Unibärsum. Trots det osäkra ekonomiska klimatet ser de denna flytt som en möjlighet att expandera och växa.

Gamla lokalen. Bild: Unibärsum

”Lokalen ligger mittemot vårt nuvarande bryggeri. Vi får nästan tre gånger mer yta,” förklarar Joakim. Den nya lokalen är inte bara större, den har även bättre faciliteter som är skräddarsydda för mikrobryggeriverksamhet.

Med flytten förväntas en ”dubblering av produktionskapaciteten” och en ökad möjlighet att konkurrera om större offerter, vilket öppnar dörren för nya ölsorter.

”Vi har hela december på oss att flytta,” berättar Joakim, men medger att ”problemet just nu är snön!” vilket utgör en logistisk utmaning.

”Målet med flytten, både för Unibärsum och PKLK, är den ökade kapaciteten.” Långsiktigt sett är ett taproom och eventuellt en krog i staden också på agendan.

Nya lokalen. Bild: Unibärsum

En nyemission har genomförts för att hantera de ekonomiska aspekterna av flytten och öka likviditeten.

”Vi kommer att ha mer bärs att sälja och inte behöva säga nej till potentiella kunder på grund av bristande kapacitet,” förklarar Joakim, och tillägger att ett taproom kommer att stärka deras lokalförankring.

Sedan 2019 har Unibärsum och PKLK Bryggeri delat lokal och resurser. ”Det samt det faktum att vi aldrig gjort nån riskabel jättesatsning är nog en stor anledning till att vi båda finns kvar idag,” reflekterar Joakim.

Detaljer är ännu inte fastställda, men en invigningsfest är definitivt i planerna.

Med dessa spännande förändringar ser Unibärsum och PKLK Bryggeri fram emot att inte bara utöka sin verksamhet utan också stärka sin roll i samhället och ölbryggningskulturen. Den nya lokalen utgör en milstolpe i deras gemensamma resa, vilken de ser fram emot att dela med både gamla och nya kunder.

3 thoughts on “På väg mot större framgångar med ny lokal

  1. Kul nyhet. Rolignyhet att bra bryggerier närmar sig varandra eller går i hop.

    Men, jag tänker att en del av charmen med hantverksölen är lokalperspektivet. Skulle vara kul att få reda på var det nya bryggeriet ligger. ”Mittemot det gamla bryggeriet”, är det i Mellerud, Mariestad eller Eriksberg? 😉

    1. Hoj! Unibärsum/PKLK ligger i Skarpnäck, söder om Stockholm! Vet att lokala ICA:n där säljer en folköl som Unibärsum har kokat fram, men generellt är på craftbeer-krogarna inne i Stockholm som man hittar dem 🙂

    2. Helt rätt, vi borde lagt till det. Skarpnäck avser just detta.
      Jag uppdaterar, tack för din respons!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.