En hyllning till Göteborgs Porterhistoria

Oceanbryggeriet stoltserar med sin nya öl, Ocean Klippan Porter, en hantverksmässig skapelse som är en hyllning till Göteborgs rika portertradition. Med en alkoholhalt på 5.5%, förmedlar denna porter en respektfull gest till stadens bryggararv som spänner tillbaka till 1800-talet.

Receptet för Ocean Klippan Porter är inspirerat av traditioner och framsteg över generationer. Thomas Bingebo, ansvarig bryggare på Ocean, har fått unik tillgång till recept från två av de mest framstående bryggmästarna från 80- och tidiga 90-talen i Sundsvall och Bromma. Resultatet är en öl som förenar traditionella bryggmetoder med moderna smaker, matchade för att återskapa en så autentisk smak av det förflutna som möjligt.

Med en blandning av dessa historiska recept och råvaror som är tillgängliga idag, erbjuder Ocean Klippan Porter en smakupplevelse som respekterar sitt arv samtidigt som den förankrar sig i nutiden. Oceanbryggeriet noterar att Europa har tre kända porterstäder – London, Dublin och Göteborg – och med sin årgång 2023, stärker Klippan Porter Göteborgs ställning som en central figur i porterölets historia.

Ocean Klippan Porter kan beställas styckvis via Systembolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.