En svagare bok om öl – Helt unik bok om folköl!

Johan Lindberg brinner lite extra för folköl. Han driver podcasten Fölk-podden, skriver krönikor, håller provningar och tar fram folköl tillsammans med bryggerier. Nu kan han dessutom titulera sig författare.

Johan har nu dokumenterat det svenska fenomenet folköl och samlat det hela i bokform.

Boken släpptes 2 november och finns bland annat att köpa hos Adlibris och Bokus.

Boken som heter ”En svagare bok öl” beskrivs på följande sätt:

Något har hänt i ölvärlden.
Efterfrågan på alkoholfritt och alkoholsvagt öl har ­exploderat, och i matbutikerna går det att hitta ett imponerande ­utbud för den som vill dricka gott men svagt. Folkölet har gått från nödlösning till aktivt val, hur blev det så?

En svagare bok om öl är en berättelse om vår tids trendigaste öl, ölklasser i förändring och ungdomars medvetna val. Men det är också en historia om hur ­Sverige med sin restriktiva alkoholpolitik och måttfullhet har format ölscenen, samt en hyllning till folket som bryggt, druckit och älskat sitt öl. Du hittar också tips och recept för dig som vill brygga hemma eller laga mat som passar till ditt favoritöl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.