Ölprofilen Sanna Lindberg tilldelas fint pris för sin bok

STOCKHOLM: Författaren Sanna Lindberg har tilldelats priset för Årets svenska måltidslitteratur i kategorin Bästa Ölbok 2023. Boken, ”Den nya ölkulturen” har fått uppmärksamhet för dess detaljerade skildring av den svenska ölkulturens utveckling under de senaste tre decennierna.

Motiveringen lyder: ”Svenskt öl inledde för 30 år sedan en våldsam renässans, då ”stor stark-eran” förbyttes mot svallvågor av hundratals mikrobryggerier. Det är lätt att överväldigas, men Sanna Lindberg visar att fenomenet faktiskt kan överblickas och analyseras.

Via sociala medier uttryckte Sanna sin tacksamhet till Måltidsakademien för utmärkelsen och tackade sina kollegor Katy och Mia som närvarade vid prisutdelningen för att ta emot priset på hennes vägnar.

Boken Den nya ölkulturen har blivit väl mottagen för sitt djup och sin noggrannhet i att dokumentera en viktig del av svensk mat- och dryckeskultur. Med denna utmärkelse fortsätter Lindberg att bidra till en större förståelse och uppskattning av den svenska öltraditionen.

Vi på Ölvärlden säger stort grattis till Sanna!

Foto: Robert Andersson

Köp boken hos Adlibris här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.