Amanda tipsar om fem smakrika hantverksöl under 20 kronor

Vår skribent Amanda Knöös tipsar om fem smakrika hantverksöl som kostar mindre än 20 kronor!

Det finns en föreställning om att öl från mikrobryggerier är dyrt, det vill vi slå ett litet hål på. God öl behöver inte kosta en förmögenhet. Välkommen till första delen med tips på hur du kan stötta mikrobryggerier, utan att det behöver kosta dig en förmögenhet. Här kommer fem goda kvalitetsöl som du kan köpa för under 20 kronor. 

Stigbergets, ÖL, 4.5% – 16:90 kr / 330 ml (Nr 35913)

Det sägs att i det enkla bor det vackra och i detta fall gäller det min go-to lager. En pangöl till ett pangpris. Vill du ha en vanlig enkel lager så är det hit du bör leta dig. 

Oppigårds, Pilsner, 4.7% – 17:90 kr / 330 ml  (Nr 1136)

Oppigårds har för mig alltid känts som ett tryggt bryggeri, kanske på grund av deras långa historia eller att alla deras produkter har ett lugn över sig. Här har vi en krispig pilsner, med lite beska, till ett snällt pris.

Poppels, Session IPA, 4.2% – 19:90 kr / 330 ml (Nr 31006)

Göteborgsbaserade Poppels bjuder på en välsmakande och oerhört prisvärd Session IPA. För att motarbeta att den skulle kännas vattnig har Poppels valt att använda sig av fem malt- och tre humlesorter. En öl jag själv återkommer till, när jag vill dricka något väldigt gott för en billig peng. 

Ruckel Brewing, Poppy Lager, 4.5% – 19:90 kr / 330 ml (Nr 39098)

Före detta Strömmarns Bryggeri, även känt som Trollhättans enda bryggeri. Ruckel är enligt mitt tycke duktiga på traditionella ölstilar och deras moderna ljusa lager är inget undantag. Med en poppig orange-gul burk levereras en pigg och härlig öl. 

Stockholm Brewing, Saison d’Etre, 5% – 20 kr / 330 ml  (Nr 36461)

Sist men inte minst har vi en saison från Stockholm. Denna brödiga, lätta och kryddiga öl drack jag för första gången på en solig uteservering i juli. Platsen kan ha påverkat min rosa-skimriga bild av ölen, men jag är övertygad om att denna öl passar fint året runt.

TIPS! Om du inte är en öldrickare själv, kan du istället se detta som budgetvänliga presenter att ge bort till någon du tycker om. En ölkorg är något som gör många glada!

Skribent: Amanda Knöös

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.