Beer Studio i konkurs: Ett kapitel avslutas efter tio framgångsrika år

Umeå, Sverige – Det är med tungt hjärta vi rapporterar att Beer Studio, det älskade mikrobryggeriet i Umeå, har förklarat konkurs. Efter ett decennium av innovation och kreativitet inom ölbryggning, har denna institution inom den svenska ölvärlden nått slutet på sin resa.

Beer Studio, som grundades 2013, har varit en stark närvaro i den lokala och nationella ölscenen. De har blivit kända för sin unika förmåga att återskapa gamla ölstilar och introducera nya, fräscha smaker. Deras bryggeri, inrymt i en rustik gammal garagebyggnad, blev snabbt en symbol för både kvalitet och innovation.

I ett känslosamt uttalande på deras Facebook-sida, tackade Beer Studio alla sina stödjare: ”Vi vill ta en stund för att tacka alla för ert stöd under de senaste tio åren, vilket har gjort det möjligt för oss att göra så många coola saker och skapa många fantastiska minnen.” Trots denna svåra period, visar Beer Studio en beundransvärd styrka. De meddelar att lanseringen av CAN och B-Side på Systembolaget kommer att fortsätta som planerat nästa vecka, och deras öl kommer fortfarande att finnas tillgängliga på barer och restauranger under en tid framöver.

Beer Studios passion och engagemang för hantverket har varit en inspirationskälla för många inom branschen. Deras uppmaning i denna svåra tid är tydlig: ”Fortsätt köpa våra öl! Hämta dem från Systembolaget eller begär dem när ni äter ute, och om ni är en bar eller restaurang, ta kontakt på info@beerstudio.se.”

Som Darren, en av hjärnorna bakom Beer Studio, brukar säga, ”Cheers and Beers!” Detta är inte bara ett avsked, utan en påminnelse om att stödja lokala företag och hantverkare. Beer Studio kanske lämnar scenen, men deras arv och bidrag till ölkulturen kommer att fortsätta inspirera och glädja.

Slutsats: Beer Studios konkurs är en stor förlust för ölgemenskapen, men deras anda och hängivenhet till hantverket kommer att leva vidare. Låt oss hedra deras arv genom att fortsätta stödja lokala bryggerier och uppskatta den rika mångfald av smaker och stilar de erbjuder.

Läs mer på deras Facebooksida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.