Illbatting gjorde en smash and grab på Porterfestivalen

Gävlebryggeriet dominerar med rekordantal priser på Göteborgs anrika Porterfestival

Göteborg, 21 november 2023 – På den prestigefulla Göteborgs Porterfestival, en årlig händelse sedan 2007 arrangerad av Porter Drinkers Association och Svenska Ölfrämjandet, har Illbatting Brewing från Gävle gjort ett avsevärt avtryck. Festivalen, som äger rum i de historiska lokalerna där D. Carnegie & Co tidigare bryggde sin berömda porter, har blivit en mötesplats för ölentusiaster och branschfolk.

Illbatting Brewing, ett namn som blivit synonymt med innovation och kvalitet inom ölvärlden, lyckades i år kamma hem inte mindre än åtta priser, ett bevis på deras bryggerikunskaper och passion för hantverket. De tävlade med tretton ölsorter, varav samtliga belönades med medaljer – en bedrift som är oöverträffad i festivalens historia.

Foto: Robert Andersson
Foto: Robert Andersson

Bryggeriets framgångar var särskilt märkbara i kategorier som bästa frukostporter, promenadporter, starkporter, indianporter och årgångslagrad porter, där de tog hem förstapris. Dessutom utmärktes de för ’bäst i festival’ med sin ”Tjära tunnan cask”, ett erkännande som belyser deras förmåga att skapa unika och minnesvärda smaker.

Andra framstående vinnare inkluderade välrespekterade Göteborgsbaserade bryggerier som O/O Brewing, vilket illustrerar den höga standarden och konkurrensen vid detta evenemang. Göteborgs Porterfestival har blivit en katalysator för kreativitet och excellens inom ölbranschen, och årets upplaga var inget undantag.

Illbatting Brewings framgångar på festivalen är inte bara en triumf för bryggeriet självt, utan också ett tecken på den svenska ölkulturens växande inflytande och innovation. Deras prestationer har satt en ny standard för kvalitet och mångfald i porterbryggning och bekräftar Sveriges position som en betydande aktör på den internationella ölscenen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.