Historiskt VM-guld till svensk öl – Världens bästa i sin ölstil!

29/11 klockan 15.30 presenterades vinnarna i European Beer Star, en av världens mest prestigefulla tävlingar för öl. 

Det stod då klart att Vreta Kloster Bryggeri från Ljungsbro utanför Linköping tillsammans med podden Ölvärlden tagit guld i kategorin belgisk saison.

Le Monde De La Biere som ölet heter är en klassisk saison med undantaget att man istället för europeisk humle använt amerikansk humle.

På plats vid prisutdelning i Nürnberg fanns Andreas Fejes, grundare och ägare till Vreta Kloster Bryggeri.– Det här är riktigt kul, att i år få ta guld för en av våra öl i en internationellt prestigefull tävling i kamp med bryggerier som både är mycket äldre och väldigt mycket större än oss. 

Denna guldmedalj, tillsammans med övriga medaljer vi tagit de senaste två åren, är ett fint kvitto på att vi brygger öl av högsta internationella klass. Förhoppningsvis kan medaljerna bidra till att skapa exportmöjligheter, säger Andreas Fejes.

– Det känns helt overkligt att vi vinner guldmedalj i en av världens största öltävlingar. Det här ska så klart firas med världens bästa saison, säger Micael Lysén från Ölvärlden Podcast.

– VM-guld, helt otroligt! Det känns så kul att Vreta Kloster trodde på vår idé med att använda klassisk amerikansk humle i en saison. Nu hoppas vi att fler upptäcker denna fantastiska ölstil, säger Robert Andersson från Ölvärlden Podcast.

Le Monde De La Biere finns att beställa här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.