17/12 – Helsinge Rököl – Helsinge Ångbryggeri

1-24 december kommer vi varje dag att presentera ett nytt öl som finns med i den adventskalender som Folk & Öl har skapat. Mer info om det på Instagram och Facebook. Varje dag släpps även en video med en kort presentation av varje öl, ni hittar dem på YouTube.

Helsinge Rököl från Helsinge Ångbryggeri är precis som det låter ett öl med toner av rök. Rököl som härstammar från Tyskland är en ganska smal ölstil men om man skall gå tillbaka i historien så smakade nog den mesta ölen rökt. Anledningen var att man torkade malten över eld vilket förmodligen gjorde att den fick rökiga toner.

Helsinge Ångbryggeri är förmodligen för flera ett okänt bryggeri men de gör verkligen helt fantastisk öl i klassiska stilar. Just denna är en underjäst öl med tydliga rökiga toner och en del torkad frukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.