15/12 – Närke Kulturbryggeri – Örebro Bitter

1-24 december kommer vi varje dag att presentera ett nytt öl som finns med i den adventskalender som Folk & Öl har skapat. Mer info om det på Instagram och Facebook. Varje dag släpps även en video med en kort presentation av varje öl, ni hittar dem på YouTube.

Örebro Bitter från Närke Kulturbryggeri bör nog anses vara en kultförklarad öl i Sverige. Samma bryggeri har ju även nått stora framgångar runt om i världen då de slog igenom med sin stormaktsporter som toppade RateBeers listor.

Närke Kulturbryggeri startades av paret HåGe och Berith 2003 som alltid har gått sin egen väg. Just Örebro Bitter är ett bra exempel på det med tanke på hur svårt det är att hitta denna klassiska engelska ölstil brygd av ett svenskt bryggeri.

Ett mycket gott öl med en fantastisk munkänsla !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.