9/12 – Rådanäs Bryggeri – Black IPA

1-24 december kommer vi varje dag att presentera ett nytt öl som finns med i den adventskalender som Folk & Öl har skapat. Mer info om det på Instagram och Facebook. Varje dag släpps även en video med en kort presentation av varje öl, ni hittar dem på YouTube.

Black IPA från Rådanäs Bryggeri är precis vad det låter som. En svart IPA.
En tämligen numera ovanlig ölstil (även kallad Cascadian Dark Ale) som var mer populär för cirka fem år sedan. Idag finns det tyvärr inte så många svenska bryggerier som brygger just denna stil. Men Rådanäs Bryggeri strax utanför Göteborg är ett av dem som gör det.

En black IPA är helt enkelt ett öl med rostad kornmalt men där även humlen få spela en stor roll.
Rådanäs lyckas balansera dessa två komponenter med perfektion. Har ni inte provat Black IPA så har ni här ett bra exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.