6/12 – Svartbergets Bryggeri – Village Saison

1-24 december kommer vi varje dag att presentera ett nytt öl som finns med i den adventskalender som Folk & Öl har skapat. Mer info om det på Instagram och Facebook. Varje dag släpps även en video med en kort presentation av varje öl, ni hittar dem på YouTube.

Village Saison från Svartbergets Bryggeri är en tolkning av den klassiska fransk-belgiska ölstilen saison. Den kom till för att bönderna skulle ha ett öl som kunde drickas under tiden de skördade på sommaren.

Svartbergets som är ett tämligen ungt bryggeri tolkar denna med perfektion och lyfter fram kryddiga toner i kombination med härliga citrustoner. Torr och god precis så som en saison bör vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.