Inför helgens GSBF ”Corona Version” 23-24 oktober

Som ni har kunnat läsa här på Ölvärlden tidigare så är de flesta svenska ölfestivalerna inställda eller framflyttade. Men det finns ett fåtal som går mot strömmen och med hjälp av kreativa lösningar skapat förutsättningar för att ett genomförande.

En av dessa är succéfestivalen Great Swedish Beer Festival som hade premiär i Malmö förra året och som lockade både storpublik och bryggerier från nära och fjärran.

Årets upplaga blir ju tyvärr inte som vanligt men grundarna Glenn Pålsson och Erik Frithiof har tänkt och skapat ett upplägg för att till helgen återvända till Slagshuset i Malmö.

Vi hörde av oss till Glenn och Erik för att ta pulsen inför helgens stundande ölfest.

Glenn & Erik är tacksamma att kunna ställa till med ölfestival i dessa tider då det mesta är inställt, självklart inom ramarna för vad som är tillåtet.

Vad är era förväntningar?
Vi har egentligen ganska lågt ställda förväntningar, vi ville bara att det skulle hända nåt inom ramen för vad som är tillåtet. Vår enda förhoppning är att det kommer några hundra glada och törstiga gäster hit som har en riktigt bra stund och är nöjda med de 53 olika svenska öl vi serverar.

Var det aldrig på tal att ställa in?
Jo, hela tiden. I dessa tider gäller det att vara flexibla. Men vi kom ändå fram till att vi ville försöka jobba mot en festival och eftersom restriktionerna medger detta upplägget så var det bara att köra. Om än lite annorlunda.

Vilka bryggerier kommer?
52 olika bryggerier skickar öl hit, en handfull av dem kommer hit och berättar lite om sina bryggerier på en stor scen. Bryggerierna som skickar öl är en salig blandning rent geografiskt. Vi må vara Malmöbaserade men vårt fokus är inte lokalt, utan nationellt. Så det är allt från Jämmerdalen och Bottenviken i norr och hela vägen ner till Hyllie.

Hur ser upplägget ut?
Vi kör totalt coronaanpassat, vilket innebär ett ordentlig avstånd mellan varje bord och gästerna får i princip bara resa sig för att gå på toaletten, likt en restaurang i dessa dagar. Beställningen görs via mobilen och serveras vid bordet. All öl säljs i 40cl-pitchers så man lätt kan dela vid bordet.

Vad kan man förvänta sig som besökare?
Massor av god öl, lite intressanta händelser från scen och känsla av samhörighet (på avstånd).

Finns det biljetter kvar?
Japp, vi kör 4 pass varav ett är slutsålt i skrivande stund, men fredagspasset säljer på bra och kommer nog ta slut rätt snart också.

Ni har även skapat ett öl för egen festival?

Ölet vi skapat är en hyllning till hela branschen. Det är en ljus modern lager med ett bra humlebett. Tre bryggerier har varit med och skapat ölen och vi valde varsin humlesort som vi kombinerade. En lättdrucken, frisk och modern öl som passar bra i alla sammanhang. Finns på 90-ish Systembolaget-butiker i Sverige.

Ölet man skapat inför helgens festival, en modern lager.

Vi på Ölvärlden önskar Glenn och Erik ett stort lycka till i helgen och om du ännu inte köpt biljett så kan du göra det här!

Medverkande bryggerier:
Kornheddinge Bryggkompani
Morgondagens Bryggeri
Paranormal Brewing
Beerbliotek
Sälens Fjällbryggeri
Poppels
An Otter Brewery
All In Brewing
Faråkra
Rådanäs
Brewkowski
Good Guys
Malmö Brewing
Jämtlands Bryggeri
Nyköping Brewing
Brygghus 19
Ten Hands Brewing
Giant Brothers Brewing Co.
Dugges
Stigbergets
Fermenterarna
Rocket Brewing
Benchwarmers Brewing Co.
Bottenviken Bryggeri
Bustad Brewing
Keane Brewing Co.
PKLK
Höganäs Bryggeri
Åre Bryggcompagni
Möllys Bryggeri
Northern Exposure
Svartbergets Fjällbryggeri
Snausarve Gårdsbryggeri
Remmarlöv Gårdsbryggeri
Stockholm Brewing Co.
Hop Notch Brewing
Odd Island Brewing
Hyllie Bryggeri
Brygghuset Finn
Fenix Brewery
Örebro Brygghus
Pine Ridge Brewery
Klackabacken Bryggeri
Jämmerdalen Hantverksbryggeri
Nynäshamns Ångbryggeri
Brekeriet
Sahtipaja
Råå Bryggeri
This Is How
Bearded Rabbit
Raj Raj
Brewgineers
Nils Oscar

Scenframträdande:
Peter M Eronsson, Tobias Janius och Fredrik Berggren, författarna till den kommande boken Svensk Ölhistoria kommer och berättar om, just det, Svensk Ölhistoria

Sanna Lindberg, känd från Dagens Nyheter och TV4 Nyhetsmorgon kommer och pratar om svensk öl, svenska råvaror och hållbarhet

En kommentar

  • Maria

    Hej
    Jag undrar hur ni gör med insläpp på fredag? För det kommer ju såklart att bildas köer.
    Smittspridningen har ju ökat i landet.

    MVH Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.