Stöd de svenska bryggerierna!

Svenska bryggerier befinner sig just nu i en mycket besvärlig situation till följd av Coronavirus covid-19.

Det har förmodligen inte undgått någon person att restauranger och krogar har en mycket ansträngd situation eftersom besöksantalet sjunkit drastiskt. Detta i sin tur har gjort att bryggerier knappt säljer något via denna försäljningskanalen.

Eftersom vi lever i Sverige där vi har ett monopol i form av Systembolaget så är detta svenska bryggeriers räddning. Men.

Ytterligare en följd av viruset är att Systembolaget nu har stor personalbrist. Därför har Systembolaget beslutat att from onsdag får inte bryggerier möjlighet att sälja sina öl via Systembolagets varudepå tills vidare. Tidigare har konsumenter kunnat köpa öl från bryggerier i hela Sverige få dessa skickade till sitt lokala Systembolag.

Detta är ett otroligt hårt slag mot svenska bryggerier och tyvärr kommer det nog få stora konsekvenser hos flera aktörer.

Därför är det just nu viktigare än någonsin att beställa lokal öl!

Däremot har man infört en regel så att man kan gå till sin lokala butik och säga att man önskar en produkt från ett bryggeri som finns i andra butiker i förhoppning om att de tar hem det. Frågan är dock om detta är en hållbar lösning för små aktörer som ofta inte har avtal med logistikföretag.

Med andra så kommer det att bli en tuff tid för flera svenska bryggerier så se nu till att stötta dem genom att köpa deras öl eller stöd dem på något annat sätt.

Flera bryggerier har försäljning av merschandise men även folköl som man köper direkt hos bryggeriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.