Alkoholfri öl: Big Drop Stout

Big Drop dök upp i Sverige så sent som förra året och fick två Systembolagslanseringar där bland annat denna stout var en av dem.

Det som skiljer dem från förmodligen alla andra bryggerier är att Big Drop Brewing tillverkar enbart alkoholfri öl. Bryggeriet ligger i Storbritannien, Suffolk och grundades 2016 av Rob Fink och James Kindred.

Just denna öl har jag druckit vid flera tillfällen och eftersom jag uppskattar just stout som ölstil så tilltalar just denna öl mig.

Big Drop Stout

Eftersom alkoholfri öl tenderar att bli väldigt tunn så har Big Drop valt att använda laktos (mjölksocker) vilket ger det en fylligare känsla. Faktum är jag fått denna på en blindprovning och jag gissade på en rökig och maltig öl på cirka 5%.

Denna gång visste jag vad som fanns i glaset och kände tydlig rökiga toner tillsammans med choklad (det är även kakao-nibs i den). Man känner även tydligt rostat korn. Smaken har choklad, kaffe och en viss sötma och lite fyllighet från laktosen. Kan även ana lite lakritspastill.

För att vara alkoholfri öl så tycker jag det här ”sticker ut”. Dels är det en stout, en något smal ölstil men de lyckas verkligen göra en bra sådan alkoholfri variant.

Kan varmt rekommendera denna som alkoholfritt alternativ i ölvärlden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.