Alkoholfri öl: Brooklyn Special Effects Hoppy Lager

Det här alkoholfria ölet dök upp i december 2018 och har med andra ord funnits ett tag nu. Ett alkoholfritt öl på 0,4% att betrakta som en välhumlad mellanmörk lager.

Brooklyn Brewery är ju ett erkänt bra bryggeri som funnits i många år. I början av mitt ölintresse vet jag att deras andra största marknad var just Sverige (efter Manhattan) men vet inte alls om det är så i dagsläget.

Vad jag kan läsa på denna flaska så verka just denna vara producerad av Carlsberg Sverige i Falkenberg. På ett sätt synd eftersom jag tror den förmodligen hade kunnat förväntats vara bättre om den kom från bryggeriet i USA.

Brooklyn Special Effects – Hoppy Lager

Hur som helst. Doften inger en hel del torkad frukt. Den har en trevlig maltsötma som är väldigt balanserad. Inte allt för söt som en del alkoholfria öl kan upplevas. Karaktären i sig är just väldigt maltig men tyvärr är avsaknaden av humlen stor (med tanke på att det är en ”hoppy lager”). Det som stör är en metallisk smak som är allt annat än angenäm. Tyvärr blir den mer och mer påtaglig. Till en början hade jag förhoppningar om att det skulle kunna vara intressant och gott men den metalliska smaken tar överhand och förstör upplevelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.