Alkoholfri öl: Konx Non-Alcoholic

Då var det dags att fortsätta med min serie där jag provar alkoholfria öl.

Nästa öl kommer från ett svenskt och väldigt hyllat bryggeri i Ölvärlden. Det är Omnipollo som skapat Konx Non-Alcoholic och kallas för Mini Pale Ale.

Ett alkoholfritt öl på 0,3% som funnits på Systembolaget sedan september 2019.

Så här beskrivs ölet på Systembolagets hemsida:

Denna öl är gjord med inspiration från american pale ale, eller APA som den också kallas. Amerikansk pale ale (förkortat APA) är ofta mer aromatiskt och mjukare än de i den engelska pale ale-stilen. Främst beroende på att den amerikanska humlen är mer aromatisk och blommig.Ölstilen uppstod på den amerikanska västkusten i början av 1980-talet i samband att hantverksbryggerierna blev allt mer populära. Idag är denna en av de absolut vanligaste ölstilarna hos nystartade bryggerier. Konx Non-Alcoholic bryggs med en särskild jäst som ger en naturligt låg alkoholhalt samt med lactobaciller som ger ölet en liten syrlighet.

Konx Non-Alcoholic från Omnipollo

Precis som de beskriver så kan man ana väldigt mycket fruktiga toner som drar åt tropisk frukt, framför allt passionsfrukt men även ananas. Smaken är sötsyrlig och det finns rejäla doser passionsfrukt, nästan så jag anar att man även har passionsfruktpuré? En härlig munkänsla där smaken stannar kvar länge tillsammans med en lagom beska. Att man även använt lactobaciller är tydligt då det återfinns en tydlig syrlig karaktär i ölet.

Hur som helst, detta är verkligen ett gott alkoholfritt alternativ för dig som gillar tonerna av tropisk frukt i kombination med syrlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.