Alkoholfri öl: Die Bio Weisse

För många innebär januari ”vit månad” och i år är det ett begrepp som även jag anammat. ”Vit månad” från alkohol innebär kort och gott att man avstår alkohol under en hel månad.

Dock har jag valt att betrakta öl upp till 0,5% som alkoholfria. En del tycker även att detta anses vara en alkoholhaltig dryck men egentligen är allt över 2,25% att betrakta som alkoholhaltig dryck.

När jag tog mig an den vita månaden så tänkte jag prova och recensera en del av det alkoholfria ölsortimentet som finns tillgängligt på Systembolaget.

Först ut är Die Bio Weisse från Österrike, en alkoholfri hefeweissen på 0,4%.

Die Bio Weisse

Såhär beskriver Systembolaget bryggerier på sin hemsida:

Die Weisse grundades i Salzburg år 1901 av Adelbert Behr och är därmed Österrikes äldsta veteölsbryggeri. 1987 köpte Hans George Gmachl det lilla hantverksbryggeriet. Idag drivs bryggeriet av sonen Felix Gmachl. För att möta dagens kvalitetskrav har investeringar gjorts i bryggeriet. Hantverkskänslan och småskaligheten finns dock kvar, och ölen bryggs fortfarande efter originalrecept.

För egen del så är veteöl en stor favorit hos mig och på ett sätt hade jag en föreställning om att detta ändå skulle kunna göra sig hyfsat bra som alkoholfritt vilka förhoppningar tyvärr inte infriades.

Ölet i sig smakar sötsyrliga karameller som blandas upp med en något oönskad bränd smak. Tyvärr lyfts det även fram en karamell-maltighet och avsaknaden på skumbananstoner blir allt för stor.

Nej tyvärr höll det här ölet inte riktigt måttet, antingen var det något tokigt med just den här flaskan eller så passar det inte helt enkelt inte mina smaklökar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.