Ölfestivaler i Sverige

Då var det dags att starta det nya året och så även det nya ”festival-året”!

För cirka 10 år sedan var antalet ölfestivaler lätträknade i Sverige men har ökat i antal för varje år som har gått.

För egen del ligger festivaler mig varmt om hjärtat som såväl besökare som arrangör. För ganska exakt sju år sedan startade jag Växjö Ölfestival som arrangeras för sjunde gången i april 2020. Förutom Linköping Beer Expo som firade 10 år förra året och All In Beer Fest så är just Växjö Ölfestival en av de äldsta aktiva festivalerna med enbart fokus på öl.

17-18 april 2020 är det dags för sjunde upplagan av Växjö Ölfestival
Foto: Martin Johansson

Eftersom antalet festivaler ökar så skapade jag nyligen en lista för att hålla reda på samtliga, denna lista ni här eller i menyn ovan. Några går av stapeln för första gången och några har funnits i flera år.

Min ambition är att besöka SM i hembrygd öl då jag inte besökt den sedan den var i Linköping för många år sedan. I år hålls den i Göteborg. Jag tänker inte heller missa succéfestivalen Great Swedish Beer Festival som hade premiär förra året och som återkommer i oktober 2020. Utöver dessa finns inga fler planerade för min del men det blir säkert någon mer när det närmar sig.

Jag kommer även att försöka skriva lite varje månad om kommande festivaler.

Brewskival har kommit att bli en av Sveriges mest hyllade festivaler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.