Ölkalender – Lucka 24

Då var det dags för den sista luckan! Det är med blandade känslor jag öppnar den sista. Det har varit otroligt lärorikt då jag druckit samtliga öl helt blint, samtidigt har jag inte varit sugen på öl varje dag men ändå känt att jag ”måste” prova.

Summa summarum tycker jag det varit väldigt kul och hoppas kunna göra samma sak i december 2020. Jag kommer även att återkomma i ytterligare ett inlägg där jag summerar samtliga öl.

Men som sagt var, då var det dags att avslöja vad som fanns i lucka 24.

Doften infriade mina förväntningar på denna dag. Mycket maltighet, kola, toffée, torkad frukt, karamell och lite humletoner. Med denna beskrivning var jag helt övertygad om att det var en barley wine och gissade på 9% och svensk.

Dessutom återkommer samma preferenser i smaken och det känns som en ”lättare” barley wine.

Jag var nära men inte helt rätt, det visade sig nämligen vara The Red Slope från Remmarlöv Gårdsbryggeri som är en imperial red ale. En perfekt avslutning på denna kalender!

Mycket bra!

Betyg: 4,75/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.