Ölkalender – Lucka 17

Dags för lucka 17! Detta var en riktigt svårgissad öl men en väldigt god sådan.

Doften präglas väldigt tydligt av ”julkryddor”. Även en del torkad frukt och sirapslimpa. En spontan gissning från min sida var att detta är en engelsk ”julöl” med olika kryddningar. Eftersom jag även trodde det var en engelsk öl så gissar jag så klart också på någon typ av ale.

Samuel Adams Winter Lager

Men jag hade fel då detta klassas som en kryddad bocköl (lager) från Samuel Adams. Närmare bestämt Samuel Adams Winter Lager.

Smaken är fyllig trots sina låga 5,6%. En del dadlar, sirapslimpa och även ingefära i smaken.

Den här rekommenderar jag till julbordet, kommer att passa utmärkt!

Betyg: 4,25/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.