Ölkalender – Lucka 11

Då var det dags för elfte luckan som skulle visa sig innehålla en klassiker!
Första antydan är att detta är en öl i min smak! Doften avslöjar en viss maltighet, lätt rostade toner, lite torkad frukt och karamell.

Även i smaken så framträder ovan nämnda karaktärer. Kan även känna lite sirapslimpa och aprikos/russin. Det som får mig att komma på vad det faktiskt kan vara för något öl är att den inte har den där djupa maltigheten.
Hittar även lätta humletoner.

 Nils Oscar Kalasjulöl
Nils Oscar Kalasjulöl

I vilket fall så gissade jag på att detta var en mörk lager och runt 5% som inte visade sig vara en så tokig gissning. Ölet i sig är Nils Oscar Kalasjulöl. Mer specifikt skulle man kanske säga wiener eller vienna som skulle klassas som en mellanmörk lager. Procenten tickar in på 5,2% så hyfsat nära där också.

Hur som helst är detta en riktigt klassiker bland julölen då den har hängt med sedan 1998! Med andra ord 21 år i ölvärlden! Imponerande minst sagt men jag förstår varför, en klassisk stil som passar riktigt bra till julbordet.

Betyg: 4,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.