Ölkalender – Lucka 9

Dags för nionde luckan och bakom den visade det sig dölja en modern klassiker.

När jag väl började dofta på ölen utan att veta vilken det var så insåg jag väldigt fort att det handlade om en IPA eventuellt en NEIPA.

Tydlig humlearom, apelsinmarmelad och massor av tropisk frukt, då kom min gissning. Jag tror det är en öl på 6,5% och att det är måsen!

När jag väl smakade på den så var jag ännu mer säker på att det var Stigbergets och mycket riktigt så var det det just deras West Coast IPA. Denna version jag fick var på flaska men den säljs nu mera på burk.

Jag är inte alls lika förtjust i IPA som jag var för 10 år sedan men när det väl är bra så tycker jag om det! Just denna i sin stil tycker jag är bland det bättre om man ser till amerikansk IPA från Sverige.

Så om du ännu inte provat Stigbergets West Coast IPA så rekommenderar jag det!

Betyg: 4,25/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.