Ölkalender – Lucka 10

Nedräkningen till julafton fortsätter! Idag var det dags att öppna lucka nummer 10. Hittills har det varit riktigt bra öl i kalendern.

I dagens lucka kunde jag känna en tydlig maltighet och lite humletoner, viss smörkola vilket förde tankarna kring en engelsk IPA. Kanske det skulle kunna vara något från Jämtlands Bryggeri men jag tycker den hade en alldeles för tydlig kryddig och besk karaktär för att vara Jämtlands. Anade även en del jordgubbstoner i doften vilket gjorde att jag avfärdade dem återigen. Jag gissade på att den var ganska stark, kring 6-7%. Ganska rejäl beska.

Eskilstuna Ölkultur - Dubbel IPA
Eskilstuna Ölkultur – Dubbel IPA

Hur som haver, denna hade jag aldrig kunnat gissa mig till då jag aldrig druckit den tidigare, om det inte är samma som Anders Dubbel IPA som kom för väldigt många år sedan. En öl där Anders själv figurerade på ett porträtt på etiketten.

Det här är alltså Eskilstuna Dubbel IPA från Eskilstuna Ölkultur. Jag kan uppskatta denna typ av IPA som är maltig och örtig och drar mer åt det engelska hållet men jag är inte säker på att den är helt färsk och sedan har den dessa jordgubbstoner som jag tyvärr inte uppskattar.

Betyg: 2,75/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.