Ölkalender – Lucka 7

Idag var det dags för den sjunde luckan och det är alltid lika stor spänning för vad som döljer sig bakom. Kalenderindustrin har ju tagit ordentlig fart de senaste åren och det är väl få produkter inom segmentet smak-eller doftupplevelser som inte har någon egen kalender.

Det jag tycker är väldigt kul med denna kalender är att min sambo verkligen lagt ner energi på att skapa en unik kalender. Det är alltså inget färdigt paket utan hon har istället letat upp öl som hon tror att jag inte provat.

Mikkeller Drinkin The Snow
Mikkeller Drinkin The Snow

Precis som övriga dagar så provade jag dagens lucka helt blint och här satt jag och doftade cirka 2-3 minuter innan jag smakade. Anledningen är att jag kände igen doften men kunde inte på något sätt pricka in stilen, det kändes inte som att det var någon ”riktig stil”. Jag kände en speciell godissötma men även kola/toffee. Övertygad om det var något mörkare, typ amber ale.
Efter dessa minuter så nämnde jag att det förmodligen är Mikkeller Alkoholfri, Ambler Ale eller deras alkoholfria julöl.

Mycket riktigt! Det var just denna öl, Mikkeller Drink’in The Snow! Jag kände igen den väldigt mycket och jag lät mig själv få lite tid att gräva i min doft- och smakbank. Jag kunde även känna att den var lite tunn i smaken även om jag tycker Mikkellers alkoholfria faktiskt var lite mer fyllighet.

Jag tycker att denna öl är riktigt bra med tanke på att den är just alkoholfri.

Betyg: 3,75/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.