Ölkalender – Lucka 6

Då var det dags för lucka 6. Helt klart den märkligaste ölen hittills i kalendern.

När jag doftade på den så kunde jag tyvärr inte känna speciellt mycket doft. Det är väldigt få gånger ett öl doftar väldigt lite men just detta var ett sådant. Det enda jag kunna känna var en svag nyans av smultron och hallon.

Smaken är maltig, kroppen är ganska tunn och även här framträder en bärighet i form av hallon och lite björnbär. Lite tunn buljongkänsla. Stilmässigt så är det omöjligt att gissa men jag är inne på att det skulle kunna vara en saison och inser när jag tittade på etiketten att det är en bière de garde. Vilket ändå på något sätt inte är en dålig gissning med tanke på att vi är i Frankrike/Belgien som är ganska besläktat med saison.

Ölet visar sig vara Kantarell Bièr de Garde från Roslagens Brygghus. Ett öl innehållande kantareller som jag aldrig någonsin tidigare provat. Jag och Peter M Eronson provade dock ett kantarellöl på SM i hembryggning i Linköping för många år sedan som hette ”Kantarale” som verkligen smakade kantarell. Tyvärr så finns det inga toner av kantareller i just detta ölet, det närmsta man kommer är de där ”buljongtonerna”.

Tonerna av smultron, björnbär och hallon är ju på något sätt trevliga även om det är estrar som skapats genom jäsningen och förmodligen inte hör dit.

Jag hade ju dock förväntat mig lite mer kantarell, vill minnas att den vi drack var en wee heavy och kantarellerna passade väldigt bra ihop med den stilen.

Betyg: 2,75/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.