Ölkalender – Lucka 5

Idag blir det en dubbellucka då det tyvärr inte fanns möjlighet att testa gårdgens öl. Detta betyder att det kommer en lucka till lite senare ikväll.

Gårdagens, 5 december var inte en helt lätt öl och med facit i hand kan jag förstå varför.

Doften jag möts av har tydliga toner av torkad frukt, melass och fenoler. Utifrån detta är jag övertygad om att det är en mörkare öl men det finns inga rostade toner så därför är jag väldigt inne på att det är en belgare och förmodligen en quadrupel. När jag smakar så kommer liknande smaker från doftbeskrivningen fram igen men jag får även en känsla av något engelskt, typ en old ale. På ett sätt känns den fyllig och borde således ha ganska hög alkoholhalt så jag gissar på cirka 8%. Någonstans är jag ganska övertygad om att jag druckit denna tidigare och mycket riktigt.

Aass Vellagret Juleøl

När jag väl ser etiketten och att det är norska Aass Vellagret Juleøl som jag drack för en tid sedan inser jag varför jag känner igen smakerna. Mycket riktigt så är även stilen just old ale.

Det här är en riktigt bra vällagrad öl från Norges äldsta bryggeri på 9%. Helt klart en av mina favoriter från årets julöl. Dessutom till priset av 27,90 kronor vilket få ses som väldigt prisvärt!

Testa gärna att dricka till en vällagrad ost!

Betyg: 4,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.