Ölkalender – Lucka 4

Efter tre imperial stout i rad så funderade jag faktiskt på om kalendern bara skulle innehålla denna stilen.

Men efter att min sambo öppnat det tredje ölet och ställt det på bordet så kunde jag lätt avgöra att nu var det frågan om något mer välhumlat. Doften spred sig i rummet och jag var säker på att det var en IPA. Men helt korrekt var American Pale Ale.

Efter att ha gissat på fel varumärke sa min sambo att den var gluten-fri och då gissade jag på Mikkeller Peter, Pale and Mary vilket det mycket riktigt var. Alkoholhalten gissade jag på runt 6,5% men den visade sig vara 4,6%. Betydligt lägre.

Detta öl har jag inte druckit speciellt många gånger men jag blev överraskad över hur bra den faktiskt är.

Den hade tydliga humletoner av passionsfrukt, mandarin och en del ananas.

I smaken kommer även dessa mandarin(clementin)-tonerna fram tydligt. Avslutas med en ganska försiktig beska.

Det är ingen smakexplosion men ett väldigt gott lågprocentigt öl som dessutom är glutenfritt.

Betyg: 3,5/ 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.