Ölkalender – Lucka 1

Som jag nämnde häromdagen så fick jag en ölkalender av min sambo. Extra roligt är att hon inte köpte ett färdigt ”kit” utan istället plockat ihop 24 olika öl.

Idag var det dags för lucka nummer 1 och det kanske var tur att jag inte öppnade den på morgonen. I denna gömde sig nämligen Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout! Ett öl som funnits en tid i ölvärlden!

Jag har bestämt mig för att i den mån det går försöka prova ölen blint för att se hur säker jag är på att sätta stilen, procenten och möjligen vilket öl samt bryggeri det är. Det sistnämnda är ju väldigt svårt men kan så klart gå.

Dagens gick för övrigt bra då jag lyckades pricka in Imperial Stout och cirka 10% (den är 10,2%). Vilket öl och bryggeri kunde jag tyvärr inte gissa på men vill minnas att jag drack denna för några år sedan.

Doften innehåller tydliga rostade toner, kaffe och jag anar även lite rökighet.
Smaken är rejält fyllig, otroligt munkänsla, nästan oljig och med tydliga kaffe- och chokladtoner. Anar även lite subtil lakrits!

Det här startade riktigt bra och det här skulle mycket väl kunna vara lucka 24!

Betyg: 4,25 / 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.