Oppigårds Hedemora Porter

Oppigårds Hedemora Porter

När jag 2008 började intressera mig för öl och upptäckte ölvärlden var det just Oppigårds som gjorde mig mer nyfiken. Det startade med Oppigårds Golden Ale som jag tyckte var en fullständig smaksensation i jämförelse med det jag provat tidigare.

På den tiden gjorde Oppigårds även ett öl som hette Amarillo Spring som sedermera fick namnet Amarillo som nu kan kännetecknas som en modern klassiker.

Oppigårds Hedemora Porter
Oppigårds Hedemora Porter

Oppigårds är för mig ett återkommande val och de utforskar såväl äldre som nya stilar och mitt tycke lyckas de varje gång göra det med hög kvalité på slutprodukten.

När jag i augusti besökte Brewskival så stannade jag till för att prata med alltid lika trevliga Björn Falkeström som 2003 startade Oppigårds i Hedemora i Dalarna. Där serverade han Hedemora Porter som då var en relativt ny öl.

Min förkärlek till torr och härligt rostad porter gjorde så klart att jag provade ett glas och jag blev definitivt inte besviken.

Nu är det dessutom så att denna fantastiskt goda öl har landat på Systembolagets hyllor till priset 19,50 kronor. Ett mycket bra och stiltypiskt öl för under 20 kronor.

Trots sina 5,6 procent så är detta är väldigt fylligt öl som är torrt och med tydliga rostade toner och inslag av choklad.

Personligen är jag otroligt tacksam att just denna landat på Systembolaget för det här är verkligen en porter i världsklass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.