Vildöl Hallertauer Mittelfrüh

För cirka 6-7 år sedan köpte jag nästan samtliga svenska ölnyheter som släpptes på Systembolaget. Nu mera är det nästan en omöjlighet om man inte vill lägga väldigt mycket pengar på öl. Den största anledningen är att det släpps väldigt mycket olika öl varje månad och det gör det svårt att dels hänga med men även att hinna dricka den.

Hur som helst så blev jag väldigt nyfiken på ett för mig helt okänt bryggeri vid namn Fabrikör Elverstedts Drycker som har valt att satsa på spontanjäst.

Vildöl upphälld i ett klassiskt glas för spontanjäst öl

Så här beskriver de sin första lansering som är den första ur serien vildöl:
”Ett syrligt, sprudlande och uppfriskande öl som passar alla tillfällen! Jäst med en kombination av jäst- och bakteriekulturer, lagrad på hallertauer mittelfrüh-humle i ca tre veckor för att sedan blandas med en del spontanjäst öl. Jäst ytterligare i flaskan för en livlig kolsyra.”

Jag blev så pass nyfiken att jag valde att beställa hem en flaska för 49,90 kronor och jag måste ändå säga att jag blev positivt överraskad.

Den har en lätt gräsig ton med citrusinslag och jag anar även lite brett i bakgrunden. Den har en väldigt härlig munkänsla med tydlig citrus och en bra syra.

Imponerande för att vara första ölet från ett alldeles nytt bryggeri och med tanke på vad det är för typ av ölstil också. Vad jag förstod så är det ytterligare ett nytt öl på gång i serien ”Vildöl” men just den smaken är ännu inte avslöjad. Spännande!

För den som ännu inte smakat och blev lite nyfiken så kan jag meddela att det fortfarande finns ett antal flaskor kvar på Systembolaget.
För när denna är slut så är den helt slut, den är med andra ord väldigt limiterad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.