Saison D’etre – Stockholm Brewing Co

Saison är en stil som jag väldigt ofta återkommer till och som jag definitivt skulle säga är en av mina favoriter. Saison är ursprungligen en belgisk ölstil och betyder på franska ”säsong”.

Förr bryggdes den på vinterhalvåret för att sparas till sommaren då arbetarna svalkade sig med denna fräscha dryck. En av de viktigaste delarna i en saison är den utmärkande jästen som man för övrigt jäser runt 30 grader.

Saison blev en väldigt populär ölstil för några år sedan och framförallt för dess tacksamhet att användas tillsammans med bär, frukter eller någon annan typ av smaksättare. Personligen tycker jag det passar väldigt bra med någon annan ingrediens även om jag föredrar en ”ren” saison.

Saison D’etre från Stockholm Brewing

Därför blev jag väldigt lycklig när jag hittade denna från svenska Stockholm Brewing Co. Ett bryggeri som jag tycker utvecklats otroligt positivt de senaste åren. Jag hade dessutom hört väldigt positivt om just denna saison från svenska ölkännare och var så klart nyfiken på att prova den.

Mycket riktigt så besannades mina förväntningar på detta öl som inte bara har en av de mest vackra etiketter jag skådat på lång tid.
En otroligt frisk, torr, lätt fruktig och god saison som jag håller väldigt högt.

För dig som ännu inte provat så kan jag bara ge mina varmaste rekommendationer till att köpa en Saison D’etre från Stockholm Brewing Co.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.